09124771111-09353394444 علیرضا امیری

09126090256 حسین یحیوی

صادرات زعفران

Rate this post

صادرات زعفران را می‌ توان از پرسودترین نوع صادرات دانست. چون زعفران جز موارد محصولاتی است که در همه کشورها کشت نمی‌ شود و زعفران ایرانی از مرغوبیت و کیفیت خاصی برخوردار است.

به همین دلیل ما در طول سال موارد بسیاری از صادرات این محصول کمیاب و پرکاربرد را به خارج از کشور داریم، به طوری که کشورهای بسیار زیادی طالب واردات زعفران ایرانی هستند.

اما همواره جهت صادرات زعفران مسائل و مهمی مطرح می‌ شود که از جمله آن ها می‌ توان به نحوه کشت، برداشت، بسته‌ بندی و رعایت استانداردهای لازم را نام برد.

این کار طبق مراحل مختلفی انجام می‌ شود و باید دقت و توجه کافی را برای صادر کردن این محصول ظریف به کار بگیرید تا بتوانید محصولی با کیفیت و مرغوبیت بالا را صادر کنید. این مراحل عبارتند از:

  • مرحله اول؛ تعیین استراتژی صادرات

ابتدا برنامه و استراتژی خودتان از نحوه از صادرات زعفران را مشخص کنید. مشخص کردن این که هدف شما از صادرات این محصول چیست، کدام کشور را به عنوان مقصد صادرات انتخاب کرده‌ اید و بازاری که مدنظرتان می‌ باشد، اهمیت زیادی در خصوص موفقیت در صادرات زعفران دارد.

در همین مرحله نخست حتی باید نوع بسته‌ بندی کردن محصولات، نحوه خریداری آن از کشاورزان، انتخاب نوع زعفران و غیره را نیز مشخص کنید. تمام این موارد در کنار یکدیگر پروسه صادرات را برای شما مشخص می‌ کند.

یعنی شما در ابتدا باید پایه بنای کار خودتان را محکم کنید و استراتژی مشخص و معینی در این خصوص داشته باشید تا بتوانید در حوزه صادرات زعفران به موفقیت برسید.

جهت کسب اطلاعات در خصوص فریت کالا به صفحه فریت بار مراجعه نمائید.

صادرات زعفران2

 

روش‌ های صادرات زعفران

به طور معمول به دو صورت متفاوت صادرات زعفران انجام می‌ شود:

  1. صادرات فله‌ ای

در این نوع از صادرات زعفران به صورت یک کیلویی یا نیم کیلویی بسته‌ بندی می‌ شود که البته روش مناسبی جهت صادرات این محصول نمی‌ باشد و عمده محصولاتی که به این شیوه به دیگر کشورها صادر می‌ شود، معمولاً با بازگردانده می‌ شوند.

  1. صادرات بسته‌ بندی شده

صادرات بسته‌ بندی شده به این شکل است که زعفران در بسته‌ های ۳۰۰ گرمی و حتی کمتر از آن بسته‌ بندی می‌ شود که بازار فروش بسیار بهتری از نوع صادرات فله‌ ای دارد. البته در نظر گرفتن بسته‌ بندی‌ های مناسب و هم چنین برندسازی می‌ تواند موفقیت در این حوزه صادرات را رقم بزند.

برای اطلاع از خدمات صادرات کالا به صفحه صادرات کالا تجاری مراجعه نمائید.

  • مرحله دوم؛ بازاریابی بین‌ المللی و شناخت بازار جهانی

پس از آن که استراتژی خودتان در حوزه صادرات زعفران را مشخص کردید، حال نوبت به شناسایی بازارهای جهانی و انتخاب یک بازاریابی بین‌ المللی خوب برای صادرات زعفران می‌ باشد.

در این مرحله باید بتوانید بازار هدف تان را انتخاب کنید، از طریق راه‌ های مختلف و مفید به این بازارها نفوذ پیدا کرده و قوانین کشورهای وارد کننده زعفران را به خوبی مورد بررسی قرار دهید.

برای این کار می‌ توانید از داده ها، اطلاعات و اعداد و ارقامی که در سایت‌ های مختلف درج شده‌ اند، پرتقاضا‌ترین بازارها برای خرید زعفران را شناسایی کنید. دسترسی داشتن به مشتریان بین‌ المللی زعفران از طریق شرکت‌ ها و نمایشگاه‌ های بین‌ المللی، ارتباط گرفتن با بازرگانان، رایزنان و اتاق‌ های بازرگانی مختلف شما را با نحوه صادرات و خریداران واقعی زعفران آشنا می‌ کند.

دقت داشته باشید پیش از هر اقدامی جهت خرید و بسته‌ بندی کردن زعفران یافتن بازارهای بین المللی مناسب، شناخت بازار جهانی و تدوین کردن یک برنامه مشخص در حوزه بازرگانی بین المللی اهمیت بسزایی در موفقیت شما خواهد داشت.

کشوری که به عنوان مقصد صادرات زعفران انتخاب کرده‌ اید، نقش مهمی در موفقیت شما دارد، چون کشورها در خصوص زعفران مصارف مختلفی دارند. مثلاً برخی از کشورها مانند عراق تنها از رنگ و عطر زعفران استفاده کرده، اما برخی از کشورهای اروپایی زعفران را برای مصارف دارویی خود انتخاب می‌ کنند.

بنابراین انتخاب کشور در انتخاب نوع بسته‌ بندی و درجه‌ بندی کردن زعفران از لحاظ کیفیت تاثیر بسیار زیادی دارد. در انتخاب کردن کشور نیز مسائل مختلفی مانند شناخت بازار مقصد، بازاریابی صحیح، مسافت بین دو کشور و غیره عوامل مهمی هستند.

  • مرحله سوم؛ تهیه و بسته‌ بندی مناسب

حال که وارد مرحله سوم شدید، در این مرحله باید موضوع را مشخص کنید که هدف شما این است خودتان زعفران را کشت کنید یا آن را از کشاورزان خریداری کرده و تنها صادرات آن را انجام دهید.

این موضوع تفاوت چندانی در نحوه بسته‌ بندی با کیفیت زعفران ندارد و شما در هر دو حالت باید بتوانید پس از انتخاب کردن کشور مقصد زعفران را با بهترین کیفیت و بهترین نوع بسته‌ بندی آماده کنید. چون زعفرانی که شما آماده کرده‌ اید تحت آنالیز و کنترل قرار می‌ گیرد.

پس به این موضوع دقت داشته باشید که بسته‌ بندی کردن با کیفیت زعفران مسئله بسیار مهمی است. مرحله خشک کردن این محصول نیز اهمیت زیادی دارد، بنابراین اگر خودتان تولید کننده هستید، حتماً با استفاده کردن از خشک‌ کن‌ های زعفران این محصول را با درجه کیفی بالاتری خشک کنید.

موضوع مهم دیگری که در جذب مشتری و بازار مقصد اهمیت پیدا می‌ کند، نحوه بسته‌ بندی زیبا و با کیفیت آن است. در واقع یک بسته‌ بندی خوب حرف اول را در حوزه رقابت با محصولات مشابه در بازارهای بین المللی می‌ زند.

این بسته‌ بندی باید زیبا، جلب کننده، تاثیرگذار و متناسب با همان بازاری باشد که قصد فروش محصول در آن جا را دارید. مثلاً بازارهای اروپایی ظروف فلزی را بیش تر پسند می‌ کنند، اما برخی دیگر از بازارها مانند بازار کشور عربستان طالب ظروف کریستالی هستند.

جهت اطلاع از خدمات فریت کالا به امریکا به صفحه فریت بار به آمریکا مراجعه نمائید.

  • مرحله چهارم؛ دریافت مجوز بازرگانی جهت صادرات زعفران

نه تنها برای صادرات زعفران بلکه برای صادرات هر نوع محصول یا کالای دیگری شما باید مجوزهای لازم را از وزارت بازرگانی دریافت کرده باشید. مجوزهایی که برای صادرات زعفران مهم هستند، عبارتند از:

  1. مجوز بهداشت
  2. مجوز صدور
  3. اظهارنامه مالیاتی
  4. کارت بازرگانی
  5. ثبت کردن محصول در گمرک
  6. گواهی استاندارد

پس از آن که مجوزهای لازم را اخذ کردید، حال لازم است که مسئول خودتان را در گمرک نیز ثبت کنید که برای این کار حتماً باید اظهارنامه مالیاتی را آماده کرده باشید.

در نهایت همین اظهارنامه به همراه دیگر مدارک شما برای احراز هویت به گمرک ارسال می‌ شود، در گمرک مدارک ارسالی به همراه اظهارنامه مورد بررسی قرار گرفته و برای صدور اظهارنامه ارزیابی محصول صادراتی انجام می‌ شود و در صورت تطابق داشتن آن ها، اظهارنامه مهر و امضا خواهد شد.

در کنار تمام مجوزهای صادر شده برای صادرات زعفران شما باید کارت بازرگانی را نیز در اختیار داشته باشید که توسط اتاق بازرگانی و وزارت صنعت و معدن صادر خواهد شد و حتماً باید مورد تایید این وزارتخانه باشد. کارت بازرگانی در واقع به عنوان سندی می‌ باشد که فرد دارنده آن می‌ تواند صادرات و واردات مختلف را انجام دهد.

جهت کسب اطلاعات در خصوص واردات کالا به صفحه واردات بار تجاری مراجعه نمائید.

  • مرحله پنجم؛ قیمت گذاری

پس از آن که زعفران‌ ها بسته‌ بندی شدند، حال نوبت به قیمت گذاری آن ها می‌ رسد. برای اینکه بتوانید برای محصول خود قیمت مناسب انتخاب کنید باید این کار را به وسیله کمیسیون نرخ گذاری انجام دهید.

صادرات زعفران1

 

برای قیمت گذاری مناسب و هم چنین استعلام کردن قیمت زعفران نیز باید استراتژی درست و صحیحی چیده باشید که در این میان بتوانید به سود خوبی دست پیدا کنید، با ضرر و زیان مواجه نشوید و از طرفی مشتریان شما نیز از نحوه قیمت گذاری رضایت داشته باشند.

در این استراتژی روش‌ های پرداخت، شرایط فروش، قیمت و غیره را باید در نظر بگیرید و قیمتی را برای محصولات خودتان انتخاب کنید که کلیه هزینه‌ های شما را جبران کند. هزینه‌ هایی که طی قیمت گذاری در نظر گرفته می‌ شوند عبارتند از:

  1. هزینه‌ های بسته‌ بندی
  2. هزینه حمل و نقل
  3. هزینه بیمه
  4. ارزش و بها زعفران
  5. هزینه افتتاح کردن حساب جهت نقل و انتقالات پول
  6. هزینه استفاده کردن از امتیاز نقش
  7. هزینه‌ های اخذ علامت بازرگانی

در نحوه قیمت گذاری زعفران‌ صادراتی باید به مواردی مانند تعرفه صادرات زعفران و کنترل کیفی آن نیز توجه داشته باشید، یعنی طبق پارامترهای مختلفی پس از اخذ مجوز وزارت بهداشت طبق پارامترهای زیر آنالیز و کیفیت بررسی شود:

  1. رطوبت زعفران
  2. وجود بقایای گل و گیاه
  3. وجود کپک و حشرات
  4. طعم زعفران
  5. وجود مواد خارجی در داخل آن
  6. رنگ زعفران
  7. بوی زعفران
  8. وجود ناخالصی‌ ها
  9. بسته‌ بندی غیر قابل نفوذ و استاندارد
  10. مقدار مایکوتوکسین در داخل زعفران
  • مرحله ششم؛ بیمه صادرات

یکی از مسائل بسیار مهمی که در حوزه صادرات و واردات هر نوع محصولی از جمله زعفران مطرح می‌ شود بیمه آن است. حتماً سعی کنید کالای خود را بیمه کنید.

  در این صورت اگر هر گونه اتفاق ناگواری برای بارهای ارسالی شما رخ دهد، بیمه خسارت‌ های به وجود آمده را جبران خواهد کرد. بیمه کردن کالا نیز جزو وظایف فروشنده محسوب می‌ شود.

موضوع مهم دیگر در حوزه صادرات زعفران راهکارهای مناسب جهت حفظ کیفیت آن است که از جمله این راهکارها باید موارد زیر را نام برد:

  1. برداشت به موقع محصول
  2. خشک کردن درست و به موقع آن
  3. انبارداری درست
  4. رعایت استانداردهای زعفران

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *